Ook senioren verdienen een comfortabele badkamer

Sven - 13-09-2018

Genieten is van alle leeftijden. Meer nog, als 60-plusser heb je er alle belang bij om van een maximum aan comfort te profiteren. Wat als het straks een stukje minder vlot gaat? Of als je plots minder mobiel wordt? Of in een rolstoel belandt? Dan moet je kunnen rekenen op een gebruiksvriendelijke badkamer. VEPA denkt graag mee met jouw toekomst. Daarom vertellen we in deze blog hoe je een badkamer voor senioren het best kan inrichten.

Een ligbad met een lage instap

Heel wat ouderen denken dat een bad uit den boze is, zodra ze minder actief worden. Toch hoef je dat zalige badmeubel niet meteen op te geven en te vervangen door een douche. Er bestaan gelukkig ook andere mogelijkheden. Zo kan je een bad met lage instap laten installeren. Dat is een bad met een soort deur, waardoor je heel gemakkelijk in-en uit kunt stappen.

Een small bad met een brede badrand

Een andere mogelijkheid voor senioren die nog graag een bad nemen, is een smaller bad met dikke badrand. Op die manier wordt het een stuk makkelijker om uit het bad te komen en een betere grip te hebben. Deze optie is niet alleen comfortabeler, maar ook veiliger. Voor ouderen een absolute must!

Een handgreep

Voor nog meer zekerheid en veiligheid kan je de keuze voor een aangepast bad combineren met een handgreep aan de wand. Het woord zegt het zelf al: je hebt meteen meer grip op het in- en uitstappen. De greep zorgt ervoor dat je meer steun vindt, zodat er geen ongelukken gebeuren. Er zijn handgrepen in allerlei vormen en breedtes. Zo kan je kiezen voor een standaardgreep van 30 cm of een hoekgreep, voor nog meer grip. Sommige handgrepen zijn zelfst uitgerust met een zeephouder.

Een wastafel voor rolstoelgebruikers

Naast het standaardaanbod van wastafels, bestaan er ook wastafels die uitermate geschikt zijn voor rolstoelgebruikers. Ze worden niet alleen lager opgehangen, maar ze zijn ook smaller en hebben een toegankelijke vorm, zodat je gemakkelijker bij de kraan kunt om je handen te wassen of tanden te poetsen.

Een voetensteun voor je douchehoek

Een handig, maar minder bekend badkameraccessoire is de voetensteun voor je douchehoek. Het is een soort kleine stang met antislipringen waarop je je voet kunt plaatsen, als je je bijvoorbeeld wil insoppen. Het voorkomt dat je uitglijdt en geeft je meer houvast. Kortom, een must have voor senioren.

Een opklapbare greep rondom je toilet

Rond je toilet kan je 1 of 2 opklapbare grepen installeren. Zeker als je rolstoelgebruiker of minder mobiel bent, kan zo’n greep extra zekerheid en een veilig gevoel geven.

Een douchestoel of -zitje

Voor ouderen is het niet langer meer evident om gedurende langere tijd recht te blijven staan. In dat geval biedt een douchestoel of -zitje extra comfort. Terwijl je uitrust, kan je genieten van een verkwikkende douche op je huid.

Antislip

Je kan op je douchebak of bad een antislipcoating laten aanbrengen. Die zorgt ervoor dat de kans op uitglijden een pak kleiner of zelfs nihil wordt. Daarnaast bestaan er genoeg antislipmatten die je in je douche of bad kunt leggen of erbuiten.

Comfortabel hoeft niet saai te zijn. Dankzij het uitgebreid assortiment van VEPA kan ook de actieve senior nog de badkamer van zijn dromen laten installeren of renoveren. Heb je nog concrete vragen of weet je niet goed waar je alles moet installeren om zoveel mogelijk ruimte te behouden? Vraag raad aan onze experts.

Nu denken aan morgen.

Samen met VEPA natuurlijk.