Hoeveel kost een badkamerrenovatie?

Sven - 20-09-2018

Bij VEPA bieden we badkamerrenovaties aan voor grote én kleine budgetten. Je hoeft dus zeker geen ettelijke duizenden euro’s te voorzien om je badkamer een nieuwe look te geven. De kosten voor een project kunnen we grofweg opdelen in 2 delen: de effectieve renovatiewerken en de sanitaire toestellen.
 

Fifty-fifty

De renovatiewerken omvatten o.a. de afbraak, het vernieuwen van leidingen, de plaatsing van chape en tegels … Gemiddeld neemt dit ongeveer de helft van het budget in beslag. De andere helft gaat dan logischerwijs naar de sanitaire toestellen. Toch kunnen de kosten voor het sanitair serieus oplopen wanneer je kiest voor luxueuzere materialen van exclusieve merken. Gelukkig vind je bij VEPA kwalitatief sanitair voor elk budget.

Doordat het totale prijskaartje afhangt van heel wat verschillende factoren, is het moeilijk om hier effectieve bedragen op te kleven. Een badkamerrenovatie kost bij ons namelijk tussen de 7.000 en 40.000 euro. Vraag je je af hoe het komt dat hier zoveel speling op zit? Dat komt doordat we onze renovaties opdelen in 3 categorieën, van budget proof tot all the way.

Budgetvriendelijke keuze

We behouden de bestaande meubels en vervangen enkel het sanitair. Ideaal voor wie die retrokastjes wil recupereren of de deuren zelf van een nieuw likje verf kan voorzien. De professionele installateur haalt de meubels zorgvuldig weg en hangt ze aan het einde van het project netjes terug op.

Twijfel je tussen een bad en een douche? Je bestaand bad vervangen door een douche is de interessantste keuze voor je portemonnee. Hiervoor moet namelijk alleen de badkuip worden afgebroken. Natuurlijk rusten we je badkamer ook graag uit met een nieuw bad, maar dat brengt wel wat extra afwerking met zich mee.

De gulden middenweg

Wil je toch ook nieuwe vloer- en wandtegels? Die voorzien we graag in combinatie met de bovenstaande werkzaamheden. De oude vloer- en wandbekleding worden uitgebroken en de door jou gekozen tegels komen in de plaats. Vervolgens plaatst de installateur je nieuw sanitair en wordt jouw bestaand meubilair teruggezet. Deze optie komt nog iets voordeliger uit dan een complete renovatie.

Alles erop en eraan

Een volledige badkamerrenovatie start vanaf 0 en verloopt in 5 stappen. Alle sanitair, vloeren, chape en leidingen worden uitgebroken om de ruimte volledig opnieuw in te delen. Wil je bijvoorbeeld het bad tegen een andere muur om plaats te winnen? Jouw ervaren installateur verplaatst de leidingen zonder probleem.

Op de nieuwe leidingen komt de chape waarna de vloer wordt afgewerkt met jouw gekozen tegels. Ook de muren worden opnieuw bekleed. Tot slot monteert de installateur alle sanitaire toestellen en meubels. Het enige wat jij daarna hoeft te doen, is genieten van je gloednieuwe badkamer!

Wil je jouw badkamer onder handen laten nemen? Maak een afspraak in één van de showrooms! Een VEPA-expert leidt je er graag rond en neemt de tijd om de verschillende mogelijkheden met jou te bespreken. Daarbij houden we altijd je budget in het achterhoofd. Zo heb je in no time de eerste stap gezet naar de badkamer van je dromen!